Ексклюзиви
вівторок, 13 січня 2009 18:00

У секторі Газа загинули 280 дітей

За десять днів ізраїльської воєнної операції "Литий свинець" у секторі Газа загинуло 930 палестинців. Серед них — 280 дітей, 98 жінок і 97 літніх людей. Ще понад 4,1 тис. поранено. Ізраїль втратив вісім військових і трьох мирних жителів.

Норвезькі лікарі, які працюють у палестинській лікарні, стверджують, що ізраїльські військові використовують заборонену зброю та вибухівку з білим фосфором. На поранених вони знайшли опіки від фосфору та рани, зроблені новітніми розривними кулями. Потрапляючи в тіло людини, вони вибухають і виривають шматок плоті. Можуть відірвати руки чи ноги. Їх використання заборонено міжнародними нормами. Влада Ізраїлю поки не відреагувала на ці заяви.

Нині ізраїльські танки стискають коло навколо Гази. Вони вперше з початку наземної операції ввійшли в населені окраїни міста. Через обстріли та бомбардування "швидка" не може виїхати на допомогу пораненим, а рятувальники не мають можливості розібрати завали будинків, під якими є люди.

Лікар Цвія Вальден, донька ізраїльського президента Шимона Переса, закликала батька евакуювати поранених мирних жителів Палестини до лікарень Ізраїлю. Вона першою поставила підпис у листі "Ради мирної ініціативи".

Ізраїль напав на Палестину, аби зупинити ракетні обстріли своєї території сепаратистським угрупованням ХАМАС.

Зараз ви читаєте новину «У секторі Газа загинули 280 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути