Ексклюзиви
середа, 08 серпня 2007 16:09

У Саудівській Аравії страчують через день

Цього року в Саудівській Аравії стратили рекордну кількість людей. Кати відрубали голови вже 118 засудженим. Один труп на кожні два дні. Перед цим найбільше злочинців стратили 2000 року — 113.

Рекорд побили минулої п"ятниці. Усі п"ять страчених були іноземцями, які приїхали до королівства, щоб найнятися на роботу. Двох пакистанців і нігерійця засудили за зберігання наркотиків. Ще двох уродженців Пакистану стратили за напади на таксистів.

До смертної кари в Саудівській Аравії засуджують за вбивства, зберігання і торгівлю наркотиками, зґвалтування та збройні напади. Страчують також тих, хто відмовився від ісламу і прийняв іншу релігію. Вирок виконують публічно — засудженим відрубують голови мечем. Оскаржень рішень суду й амністій тут немає.

У країні працює спеціальна комісія, яка стежить за тим, щоб усі дотримувалися законів Корану. Таксиста Ахмеда аль Булайві нещодавно заарештували за те, що він узяв пасажиркою жінку. В ісламських країнах жінкам заборонено виходити з дому без супроводу батька, чоловіка, брата або дорослого сина.

В"язня можуть замордувати ще до закінчення слідства. Сулеймана аль Хурайсі заарештували за вживання алкоголю. Коли батькові привезли його тіло, він не зміг упізнати сина. Шкіра його голови була попечена, одне око вибите, щелепи поламані. Минулого тижня суд відхилив скарги трьох родин, членів яких убили слідчі.

Зараз на страту чекає 20-річна Різана зі Шрі-Ланки. Дівчина приїхала на заробітки, щоб допомогти своїй родині, постраждалій від цунамі 2004 року. Її звинувачують у вбивстві 4-місячного немовляти, яке вона доглядала. Сама дівчина стверджує, що дитина вдавилася молоком. Від смерті Різану може врятувати лише помилування родичів немовляти. Вони ж у всьому звинувачують дівчину.

Саудівська Аравія є союзником США на Близькому Сході. Захисники прав людини неодноразово вимагали ввести у країні ліберальніші закони.

Зараз ви читаєте новину «У Саудівській Аравії страчують через день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути