неділя, 29 квітня 2007 16:07

У Північній Кореї відзначили 75 років війська

Автор: фото: REUTERS/Korea News Service
  Жінки-військовослужбовці флоту Північної Кореї марширують на параді до 75-річчя армії, який проходив у столиці країни, місті Сеулі
Жінки-військовослужбовці флоту Північної Кореї марширують на параді до 75-річчя армії, який проходив у столиці країни, місті Сеулі

Четвертою за чисельністю армією у світі володіє Північна Корея. Її випереджають лише Китай, США та Індія. Минулого тижня влада країни влаштувала військовий парад — відзначали 75-річчя створення війська.

Центром Сеула, столиці країни, пройшли колони піхотинців. Потім продемонстрували найрізноманітніші ракети.

Офіційно Північна Корея досі перебуває у стані війни із Південною. Війна 1950–1953 років закінчилася перемир"ям, але сторони не підписали мирного договору. Тому більшість військ півночі базуються поблизу кордону з сусідами.

Військова служба в Північній Кореї — обов"язкова для усіх хлопців. Тренування проходять також дівчата. У країні найбільше солдатів на душу населення — 1,2 млн. Загалом там проживає 23 млн осіб. Таким чином, один солдат охороняє життя і спокійний сон 17 цивільних жителів. На другому місці — Ізраїль, там співвідношення солдатів і цивільних 1 до 39.

Торік у жовтні Північна Корея провела випробовування ядерного вибуху. ООН вимагає припинити програму збагачення урану. 14 квітня влада мала зупинити свої потужності, однак не зробила цього.

Президент Кім Чен Ір пояснює, що досі не може отримати гроші із заморожених закордонних банківських рахунків. А це була його основна вимога для припинення ядерних розробок. Європейські чиновники водночас заявляють, що рахунки відкрили.

Усі державні газети Північної Кореї про парад та могутність армії писали на перших шпальтах. Звучали заклики віддавати все найкраще на розвиток війська.

"Ми можемо прожити без цукерок, але не можемо — без набоїв", — ішлося в одній зі статей.

Зараз ви читаєте новину «У Північній Кореї відзначили 75 років війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути