Ексклюзиви
понеділок, 22 вересня 2008 18:33

У підводному човні перевозили 6 тонн кокаїну

16 вересня біля тихоокеанських берегів Коста-Рики, найменшої країни Центральної Америки, патрульна служба США затримала підводного човна. На його борту було 6 т кокаїну. Охороняли наркотики чотири колумбійці.

У цих водах часто затримують перевізників із великими партіями наркотиків. Усе частіше контрабандисти використовують підводні човни, які власноруч конструюють у колумбійських джунглях. З осені 2007 року виловили майже 15 саморобних суден.

Улітку цього року поблизу Коста-Рики виловили 2,5 т кокаїну. Знайшли порожнього човна. Підозрюють, що на ньому й переправлялися наркокурьєри. Торік узимку в тих самих водах заарештували судно із 4,4 т маріхуани. Торговцям вдалося втекти.

За офіційними урядовими даними, біля Коста-Рики щороку вилучають до 20 т кокаїну, який перевозять до США з Колумбії.

Американський уряд постійно тисне на південноамериканських політиків, аби вони посилили заходи боротьби з наркоторгівлею. Саме з півдня до США надходить більшість зілля.

— Попит породжує пропозицію. Нехай Джордж Буш відучить багатіїв у великих містах нюхати кокаїн, а тоді вже висуває якісь вимоги, — відповідає на тиск із боку США президент Венесуели Уґо Чавес.

Інші президенти також протестують проти американського втручання у внутрішні справи. Під проводом боротьби з наркотиками американські урядовці десятиріччями відправляли сюди військові загони. Також змушували вводити нові, жорсткіші покарання людей, причетних до торгівлі наркотиками. Однак це виявилося недієвим. Тож поступово країни Південної та Латинської Америки відмовилися від політики, що нав"язували їм США. Цього літа президент Нікарагуа Даніель Ортеґа оголосив амністію для наркокур"єрів та дрібних торговців.

— Ці люди — пішаки, які встряли в це діло через злидні. Ми маємо карати керівників наркомафії. Я впевнений, що шукати їх слід саме у США, — каже він.

Зараз ви читаєте новину «У підводному човні перевозили 6 тонн кокаїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути