Ексклюзиви
четвер, 23 квітня 2020 00:00

У місті немає жодного хворого на коронавірус

В іспанському місті Саара-­де-ла-Сьєрра немає жодного інфікованого коронавірусом. Понад місяць тому влада закрила всі в'їзди, крім одного. Двічі на тиждень місто дезінфікують. У ньому живуть 1,4 тис. ­людей.

— Ми робитимемо все, щоб уберегти жителів від епідемії, — каже мер Сантьяго Гал­ван. — Понад 350 людей старші за 65 років. 30 перебувають у будинку для літніх. У нас немає ілюзій, що всім вдасться пережити хворобу. У лікарні поблизу не можуть рятувати багатьох.

Чотири в'їзди в місто закрили. На єдиному відкритому чергує офіцер поліції. Увесь транспорт обприскують розчином хлорки. Захисні костюми працівникам віддали фермери. Раніше в них обробляли від шкідників оливкові дерева. Окремо обприскують шини.

— Усе тримається на волонтерах, — продовжує Сантьяго. — Закриття створює незручності, але ніхто не протестував. Довелося відмовити у в'їзді туристам із Німеччини та Франції. Вони не знали про обмеження. Неприємно, але нічого не вдієш. Не ризикуватимемо. Наші жителі спокійні. Знають, що робимо все можливе.

Магазини найняли двох жінок. Доставляють місцевим їжу й ліки.

— Хоч жителів небагато, кожному щось потрібно, — каже 48-річна Ауксі Рескон. — Люди щасливі, що їм нікуди не треба виходити. Влада міста все вирішила правильно. Бачимо результати. У всіх сусідніх селах і містах є інфіковані.

У соціальних мережах створили сторінку, де координують роботу волонтерів. Також розпочали ініціативу зі збору старих фото міста зі спогадами.

— Люди радо пишуть нам, — говорить Сантьяго Галван. — Це підтримує позитивний настрій. Знаю, що важко сім'ям із дітьми. Для них увечері проїжджають два автомобілі з музикою і різнокольоровими ліхтариками. Можна потанцювати на балконі.

Мерія допоможе місцевим бізнесменам сплатити рахунки за комунальні послуги під час карантину. Також оголосили податкові канікули у всій країні.

Від коронавірусу померли 16 людей у будинку для літніх в місті Убріке за 35 км від Саара-де-ла-Сьєрра.

В Іспанії більш як 200 тис. інфікованих коронавірусом. Померли 20 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «У місті немає жодного хворого на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути