Ексклюзиви
середа, 10 листопада 2010 04:48

У коалу стріляли 15 разів

 

В австралійському районі Золотий берег, що на північному сході країни у штаті Квінсленд, ветеринари борються за життя дитинчати коали. Поранену тварину з 15 кулями в тілі доправили до лікарні в п'ятницю. У неї розтрощена частина черепа, ушкоджені шлунок і кишківник.

— Коала у критичному стані. Робимо все можливе, щоб урятувати їй життя, — розповідають медики. — Відразу дістали три кулі, перелили кров. Коли її стан стабілізується, спробуємо дістати решту.

Закривавленого сумчастого знайшли під евкаліптом перехожі. Його мертва мати лежала неподалік.

— Так могли вчинити тільки хворі люди, варвари. Чим завинила дика природа? — говорить Колін ван дер Гайде з австралійського міста Крестмід.

Фродо, як назвали пацієнта ветеринари, колють антибіотики і знеболювальне. Злочинця, що стріляв із рушниці у коал на дереві, розшукують. В Австралії за заподіяння шкоди цим тваринам присуджують два роки в'язниці або $228 тис. штрафу.

До ХІХ ст. головною загрозою для коал були лісові пожежі. Пізніше вид опинився на межі винищення — браконьєри відстрілювали звірів заради цінного хутра. 1927-го прийняли закон, що забороняє вбивати цих сумчастих.

Зараз ви читаєте новину «У коалу стріляли 15 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути