Ексклюзиви
середа, 16 травня 2007 17:10

У Китаї організували чемпіонат із підводного гольфу

Перший чемпіонат світу з гольфу під водою провели у китайському місті Фучу провінції Фучань. Змагання проводили в акваріумі місцевого зоопарку. П"ять спортсменів намагалися загнати м"ячі в лунки на глибині 15 м.

Правила трохи відрізнялися від звичайного гольфу. В останньому переможець повинен пройти 18 лунок, зробивши якомога менше ударів. Під водою ж рахували не удари. Засікали час, за який спортсмен проходив одну лунку.

Переможцеві на кожну з них знадобилися в середньому хвилина і двадцять секунд. Найдовше учасники проходили лунку за 5 хв.

— Їм було важко стояти на ногах. Підпливали риби та заважали. До того ж нормально вдарити по м"ячу неможливо через опір води. Вийшло забавно, — розповідає директор зоопарку.

У лютому цього року в Австрії відбувся перший в історії Кубок світу з підводного хокею. Поєдинки проводили на майданчику розміром 8 на 6 м. Шайба зі спеціального матеріалу трималася на воді під льодом. Тому хокеїсти грали вниз головою. Перемогли фіни. У фіналі чемпіонату вони обійшли австрійців із рахунком 7:4.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї організували чемпіонат із підводного гольфу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути