четвер, 22 травня 2008 19:10

У Едварда Кеннеді виявили рак мозку

  В американському сенаті Едвард Кеннеді очолює Комітет охорони здоров’я
В американському сенаті Едвард Кеннеді очолює Комітет охорони здоров’я

В американського сенатора Едварда Кеннеді, 76 років, виявили рак мозку. Він є одним із найяскравіших представників родини Кеннеді. Едвард — брат колишнього президента Джона Кеннеді, якого вбили 1963 року, і Роберта — його застрелили під час передвиборчої кампанії 1968-го.

Кеннеді 40 років засідає в Сенаті. Обіймає посаду керівника Комітету охорони здоров"я й освіти. Як і його брати, мріяв стати президентом. Але втратив шанси 1969 року. Будучи сенатором штату Массачусетс, потрапив в аварію. Машина впала з мосту, і його секретарка Мері Джо Копекне пішла під воду в авто. Сенатор втік із місця пригоди і повідомив про все лише за день.

Кеннеді — один із найвпливовіших демократів. Він засуджував війну з Іраком, розпочату Джорджем Бушем.

Рак передміхурової залози в ході президентської кампанії 2004 року виявили в сенатора-демократа Джона Керрі, 59 років. Після операції він повернувся до боротьби.

2003-го в колишнього держсекретаря США Коліна Пауелла теж діагностували рак передміхурової залози. Після успішної операції він став активним членом організації по боротьбі з раком.

Пухлину мав і колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані. 2000 року лікарі діагностували йому рак простати. Після операції та курсу терапії Джуліані продовжив працювати на посаді мера.

Зараз ви читаєте новину «У Едварда Кеннеді виявили рак мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути