Ексклюзиви
пʼятниця, 21 вересня 2018 06:30

У дитинстві колекціонував жуків

Японський мільярдер і поціновувач мистецтва Юсаку Маезава, 42 роки, стане першим космічним туристом. Його відправить у політ довкола Місяця засновник компанії "Спейс Ікс" американський винахідник 47-річний Ілон Маск.

Маезава став першим, хто купив квиток до Місяця. Його ім'я тримали в секреті майже рік. Японець планує викупити всі місця на ракеті "Фелкон", довжина якої 106 м. Її ще будують. Повинні запустити в космос 2023-го.

У подорож мандрівник запросить вісім митців. Скільки заплатить за політ, не розголошують.

— Коли повернуться на Землю, створять шедеври, що надихнуть усіх, — каже Маезава.

В дитинстві мільярдер колекціонував жуків-оленів. Батьки віддали його в престижну школу в столиці Японії Токіо. Туди їздив потягом. Дивився на людей, які щодня поспішали на роботу. Вирішив, що не хоче бути, як вони. Юнаком захоплювався музикою. Грав важкий рок.

Після школи не вступав у коледж. Поїхав до США. Зайнявся інтернет-торгівлею. Спочатку створив сайт із продажу музичних дисків. Пізніше — найбільший у Японії онлайн-магазин одягу. Його вартість зараз становить $3,6 млрд — 101,4 млрд грн. Маезава є 14-м серед найбагатших японців.

Юсаку захоплюється мистецтвом. 2017 року придбав на аукціоні картину американського художника за рекордну суму понад $110,5 млн — 3 млрд грн.

— Він відважна людина. Не ми вибрали його, а він — нас. Подорож небезпечна. Це не гра. Потрібно буде багато тренуватися. Шанс, що щось піде не так, залишатиметься. Єдине, що ми можемо — мінімізувати його, — говорить розробник ракети Ілон Маск.

— Не можу не скористатися можливістю побачити Місяць зблизька. Але не хочу переживати цей фантастичний досвід наодинці. Мені буде самотньо. Хочу розділити це з митцями, — розповідає Маезава.

Мандрівка триватиме шість днів. Космічний корабель пролетить 500–600 тис. км. Стартуватиме з того ж майданчика, що й перші американські кораблі, які досягли Місяця за програмою "Аполлон".

Зараз ви читаєте новину «У дитинстві колекціонував жуків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути