середа, 16 травня 2007 17:11

У центрі Санкт-Петербурга впіймали акулу

Ще на початку травня рибалки Санк-Петербурга помітили у Неві на околиці міста акулу. Здебільшого вона плавала по дну. На поверхню піднімалася зрідка.

Харчувалася акула корюшкою. Щоб наїстися — прогризала рибалкам тенета з уловом. Ті вирішили влаштувати засідку на хижака. Перегородили міцними сітками затоку, де плавала акула. Однак вона вибралася з тенет, і попливла до Санкт-Петербурга. Рибалки — за нею.

Упіймати акулу вдалося аж біля Володарського моста, майже у центрі міста. Рибина ледве дихала. Її затягли на човен і повезли до іхтіологів. По дорозі акула померла. Пізніше з"ясували, що це був молодий самець. Завдовжки хижак сягав 1,62 м, а важив — 36 кг.

За 300 років існування Петербурга акулу в Неві впіймали вперше. Припускають, що вона жила у Фінській затоці, в яку впадає Нева. Сама ж річка дуже брудна і кілька годин, проведених у її водах, виявилися для акули фатальними.

Проте місцеві жителі не надто переймалися смертю хижака. Натомість масово приходили подивитися на нього та радо фотографувалися з тушею на пам"ять.

Минулого місяця в акваторію Нью-Йорка заплив молодий кит-полосатик завдовжки 4,6 м. Він опинився неподалік від Брукліна у бухті Гованус. Міські виробництва періодично зливають туди свої відходи. Спеціалісти нічим не змогли допомогти китові. Через кілька годин він викинувся на пристань та помер.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Санкт-Петербурга впіймали акулу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути