Ексклюзиви
понеділок, 05 травня 2008 19:08

У Будапешті відкрили ресторан у повітрі (ФОТО)

У Будапешті над площею Героїв відкрили ресторан. Відвідувачів годують стравами угорської національної кухні на висоті 50 м. Конструкцію зі столів, барної стійки і стільців тримає кран. Гостей пристібають до стільців чотирма ременями безпеки. За підвісним столом можуть одночасно обідати 20 людей. Їх обслуговують шість офіціантів.

Окремим краном у повітря піднімають музикантів, які грають для відвідувачів закладу. Першими над столичною площею пообідали угорські журналісти. Їх частували національними стравами і вишуканим вином.

Схожий ресторан відкрили два місяці тому у столиці Арабських Еміратів Дубаї. Підвісну конструкцію вагою 6 т також переміщають на висоту 50 м. Щогодини кран піднімає 22 відвідувачів, яких обслуговують шість офіціантів. Візит до такого закладу коштує $100.

У Москві незабаром також запрацює підвісний ресторан. Скляну капсулу піднімуть над Москва-рікою на висоту 100 м.

Другий рік поспіль у рейтингу найкращих і найнезвичніших ресторанів перше місце посідає іспанський "Ель Буллі". У каталонському закладі подають страви молекулярної кухні. Лише в "Ель Буллі" можна спробувати морозиво з оселедця, шоколад зі смаком снігу, піску чи прозорі равіолі — традиційні італійські вироби з тіста. Вартість страви іноді перевищує кілька сотень євро. Ресторан розташований на березі моря і працює протягом п"яти вечорів на тиждень. Щороку заклад мріють відвідати майже 60 тис. людей. Однак "Ель Буллі" приймає не більше ніж 8 тис. відвідувачів.

Одним з найекзотичніших ресторанів світу називають "Джеммаз Сі В"ю Кітчен" на острові Тобаго в Карибському морі. Він стоїть на кроні дерева. З дерев"яної конструкції на висоті кількох десятків метрів відкривається чудовий краєвид на острів. Там подають омарів, свіжу рибу та курчат.

На островах Мальдіви в Індійському океані працює ресторан на глибині 5 м під водою. Заклад належить мережі всесвітньо відомих готелів "Хілтон". У скляному ресторані на коралових рифах є 14 місць. За склом плавають скати, акули та інші мешканці океану.

Зараз ви читаєте новину «У Будапешті відкрили ресторан у повітрі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути