середа, 21 березня 2007 16:18

У Британії мусульманкам заборонять носити паранджу

Школяркам і студенткам у Великій Британії можуть заборонити носити паранджу — хустку, що повністю закриває обличчя. Відповідний документ підготував Департамент освіти й професійної підготовки країни.

Представники правлячої партії лейбористів запевняють, що паранджа ускладнює міжконфесійні стосунки. Тому заборону на цей елемент одягу вирішили узаконити.

Прецедентом став випадок у графстві Букенгемшир. Там директор однієї з середніх шкіл попросив 12-річну ученицю-мусульманку не носити хустку. Мовляв, не бачить її та наскільки вона уважна. Додав також, що працівники школи повинні знати своїх учнів в обличчя. А розрізняти мусульманських дівчаток у паранджі практично не можливо.

Школярка відразу подала на вчителя до суду, однак програла справу. Представники мусульманських спільнот Великої Британії розпочали активний протест проти ініціативи департаменту освіти. Вони погрожують масштабними мітингами, якщо запровадять таку заборону.

Працівники департаменту наголошують, що обмеження не має релігійних підстав. Паранжда нібито створює бар"єр між учнем та вчителем і не відповідає вимогам громадської безпеки у школі.

Зараз ви читаєте новину «У Британії мусульманкам заборонять носити паранджу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути