Ексклюзиви
вівторок, 08 жовтня 2019 06:01

Туристи заплатили 430 євро за спагеті й рибу

В італійській столиці Римі закрили ресторан, де дурили іноземних туристів. Двоє японців виставили в соціальній мережі фото свого чека із закладу "Антіко кафе ді Марте". За дві тарілки спагеті, рибу й воду заплатили 430 євро. Це понад 11 тис. грн. З них 80 євро їм нарахували чайових.

Після цього інші туристи почали скаржитися на великі суми в чеку з цього ресторану.

— Я обідав із друзями там, — розповідає німець в'єтнамського походження Мін Нгоц Буй. — Офіціантка запропонувала рибну страву з меню. Коштувала 6,5 євро за 100 грамів. Ми погодилися. Подумали, що вона не може коштувати більш як 18–20 євро. Але нам принесли 2 кілограми риби з морепродуктами. Були шоковані, але сваритися не хотіли. Останній день в Італії, нікому не треба проблеми. Порахували, що ця риба обійдеться нам максимум у 150 євро. Але в чеку вказали 4,8 кілограма. І це коштувало 315 євро. До того ж нам додали 40 євро сервісного збору і ще стільки ж чайових. Ми почали сваритися, але це нічого не дало. Мені було незручно перед друзями. Я заплатив сам. Пізніше попросив офіціанта покласти 4 кілограми риби з морепродуктами на тарілку. Він відмовився. Це неможливо. Нас просто надурили. Тоді грубо сказали піти з ресторану.

Після скарг туристів поліція почала перевірку закладу. Пізніше повідомили, що його закриють. Власників і офіціантів оштрафують.

— Вони проводили всі чеки через касу, — каже поліцейська Андреа Манеллі. — При тому не закуповували й половини кількості риби, яку продавали за день. Середній чек у них становив 480–500 євро. Це величезна сума. Туристам слід було відмовлятися платити й викликати поліцію. Нам кілька разів дзвонили після розрахунку. Тоді вже ми безсилі.

Власник ресторану заявив, що працюватиме попри заборону. Високі ціни пояснив тим, що в закладі подають дуже свіжу рибу.

Зараз ви читаєте новину «Туристи заплатили 430 євро за спагеті й рибу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути