пʼятниця, 01 вересня 2017 05:30

Тіло водія не дозволили кремувати

Принцеса Діана загинула 31 серпня 1997-го в автокатастрофі в Парижі. Автомобіль "Мерседес" розбився на швидкості 195 км/год у тунелі Альма. Його переслідували на двох машинах і мотоциклі фотографи.

Загинули 36-річна Діана, її коханець єгипетський мільйонер 42-річний Доді аль-Фаєд та водій. Чоловіки померли одразу. Діана — у лікарні за кілька годин. Реаніматологи не змогли запустити серце. Вижив охоронець.

Пара повечеряла в готелі "Рітц". Поверталися до квартири Доді. Звичною дорогою поїхати не змогли. Її заблокував інший автомобіль. Свідки кажуть, бачили яскравий спалах світла перед тим, як машина принцеси врізалася в стіну тунелю. Поліція припускає, хтось із фотографів міг засліпити водія.

Після аварії з'явилися версії, що її могла організувати британська розвідка. За рік до того Діана розлучилася з 49-річним Чарльзом. Припускали, королівську родину не влаштовував її роман із мусульманином.

Водія Анрі Поля звинувачували в тому, що сів за кермо нетверезим. Три незалежні експертизи підтвердили, що випив кілька келихів анісової настоянки. Чи вплинуло це на його здатність керувати автомобілем — невідомо. До того ж розтин виявив, що Поль приймав антидепресанти. ­Адвокати не дозволили родині спалити тіло чоловіка. Пояснили, що в будь-який момент експерти можуть вимагати ексгумації.

— Версію про підлаштовану аварію всі аргументували тим, що загинули обоє пасажирів на задньому сидінні, — коментує журналіст Кін Олстон із Лондона. — Але Діана і Доді не пристебнули паски безпеки. Це дивно, бо принцеса дуже педантично до цього ставилася. Напевно, це був збіг — алкоголь, переслідування, передчуття відпочинку. Щодо сп'яніння Поля, то надто різні результати експертизи. Одна вказує, що випив два келихи. Це підтверджує чек із готелю. Інша — шість. Згідно з третьою, водій пив напередодні. Друзі наполягають, що він ніколи не сідав за кермо п'яний. Сертифікат придатності як охоронця отримав за три дні до трагедії. Родичі не пам'ятають, щоб приймав антидепресанти.

Зараз ви читаєте новину «Тіло водія не дозволили кремувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути