Ексклюзиви
пʼятниця, 07 грудня 2007 18:16

Святих можна завантажувати в мобільні телефони

У міланській фірмі "Святий угодник" придумали спосіб заробити на набожності італійців та їх звичці носити з собою маленькі ікони покровителів — "сантіні".

Іконка швидко псується, її можна втратити, вирішили у фірмі. Тому "Святий угодник" пропонує італійцям завантажувати зображення святих на мобільні телефони.

За 3 євро можна отримати іконки будь-яких трьох католицьких святих. Також можна замовити зображення Бога Отця, Сина Божого Ісуса та покійного Папи Римського Івана Павла ІІ, якого ще не канонізували. За додаткові 50 центів компанія завантажить на телефон текст потрібної молитви.

Представники католицької церкви реагують на новинку з обуренням. Єпископ Соравіто де Францеші назвав "мобільних святих" зразком поганого смаку та звинуватив компанію у плюндруванні святинь.

— Але ж ми просто хочемо прислужитися набожним людям! Робимо це з великою повагою, чесністю та професіоналізмом. Ми просто турбуємося про наших клієнтів, — каже директор компанії Барбара Лабате. — Якщо я кудись їхала, мама завжди давала мені "сантіні".

Зараз ви читаєте новину «Святих можна завантажувати в мобільні телефони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути