середа, 27 червня 2007 19:41

Швейцарських корів перегнали на літні пасовиська

Автор: фото: REUTERS/Ruben Sprich
  350 корів долають ”Альпійський дальній шлях”. Він займає 600 метрів
350 корів долають ”Альпійський дальній шлях”. Він займає 600 метрів

Для швейцарських корів з округу Адельбоден літо розпочинається наприкінці червня. Їх переганяють на літні пасовиська високо в горах. Там вони протягом ста днів їстимуть найкращі альпійські трави.

Перегін худоби називається "Альпійський дальній шлях". Цього року він відбувся 23 червня. Фермери пригнали 350 найкращих корів.

Подивитися на подію приїхали кілька сотень туристів. Із канатної дороги вони споглядали, як корови по одній ішли гірським серпантином. Їхні голови прикрашали бубонці, різнокольорові стрічки і квіти.

Увесь "Альпійський дальній шлях" займає лише 600 м. Але дорога дуже складна, тому вирушили зі сходом сонця. Примусити стадо великих тварин рухатися по вузькій стежині можуть лише найдосвідченіші пастухи. Вони кажуть, що найскладніша ділянка шляху — міст через річку Енгстліген. Неподалік од нього річка утворює великий водоспад. Корови лякаються шуму води. Тоді пастухи починають ласкаво звертатися до них. Деяким прикривають очі, щоб тварини не бачили водоспаду.

Майже відразу за Енгстлігеном плато, на якому розташовані пасовиська. Тут пастухів і туристів пригостили сніданком. А корови взялися за смачні альпійські трави.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарських корів перегнали на літні пасовиська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути