неділя, 22 квітня 2007 16:57

Сухіла Тулі народила семеро дітей

Автор: фото: reuters
  Житель столиці Алжиру Фартат Тулі стоїть у палаті інтенсивної терапії у пологовому будинку, де лежать його шестеро доньок. Дружина Фартата Сухіла народила семеро дітей. Однак хлопчик помер
Житель столиці Алжиру Фартат Тулі стоїть у палаті інтенсивної терапії у пологовому будинку, де лежать його шестеро доньок. Дружина Фартата Сухіла народила семеро дітей. Однак хлопчик помер

У столиці Алжиру 27-річна Сухіла Тулі народила 6 дівчаток і хлопчика. Останній з"явився на світ мертвим. Ще один хлопчик помер задовго до народження в утробі матері.

Тулі робили кесарів розтин. Лікарі кажуть, що породілля та діти почуваються нормально. Вага дівчаток від 700 г до 1,3 кг. Усі перебувають у відділенні інтенсивної терапії.

Перед вагітністю жінка три роки лікувалася від безпліддя. Їздила до лікарні в передмісті.

Народження стількох дітей в Алжирі трапилося вперше щонайменше за 30 років. У пологовий будинок до породіллі майже відразу приїхав міністр охорони здоров"я країни Слім Белкассем.

— Це доводить усім, що рівень медицини у нас на належному рівні, — переконував він. — Пологи у Сухіли — свято для країни.

За даними Книги рекордів Гіннеса є три випадки одночасного народження 7 дітей. Два з них сталися у Сполучених Штатах Америки, один — у Саудівській Аравії. В останній країні з 7 вижило 6 немовлят. Помер найменший хлопчик вагою 320 г.

9 дітей — найбільшу кількість від однієї вагітності — народила 13 червня 1971 року Джеральдін Бродрік із Сіднея, що в Австралії. З"явилися на світ 5 хлопчиків і 4 дівчинки. Однак усі померли.

А найбільше дітей було в російської селянки з села Шуї у XVIII столітті. Вона народила 69 малюків за 27 пологів. 16 разів у жінки були двійні, 7 разів — трійні. Ще 4 рази вона народила по четверо. З усіх дітей померли тільки двоє.

Зараз ви читаєте новину «Сухіла Тулі народила семеро дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути