Ексклюзиви
четвер, 02 серпня 2007 18:41

Суддя змусив злочинців носити костюми курчат

Два роки тому жителі американського міста Пейнсвіль, штат Огайо, вдруге поспіль обрали Майкла Циконетті, 56 років, головним суддею. Його цінують за незвичні, але справедливі вироки, які він сам називає "креативним правосуддям".

Нещодавно суддя розглядав справу трьох чоловіків. 40-річний Деніел Чапделейн, 44-річний Мартін Сото і 29-річний Фабіан Родріґес-Рамірес намагалися замовити повію. Але натрапили на офіцера поліції.

Проституція в штаті Огайо заборонена, тож чоловікам загрожувало по місяцю тюремного ув"язнення. Натомість суддя постановив, що протягом місяця по п"ятницях з четвертої до сьомої вечора чоловіки стоятимуть перед судом в костюмах жовтих курчат із плакатом "Ні "Ранчо курчат" у Пейнсвіллі". "Ранчо курчат" — це найбільший публічний дім штату Невада, де легалізована проституція.

Циконетті завжди залишає дрібним злочинцям вибір: йти за ґрати чи прийняти добровільне, іноді принизливе, покарання. Він це робить, аби злочинець відчув себе на місці жертви.

Так, 26-річна домогосподарка Мішель Мюррей взимку віднесла 35 кошенят до лісу, щоб вони  замерзли. Суддя запропонував їй або йти до тюрми на місяць, або самій провести ніч у холодному лісі.

Коли чоловік назвав офіцера поліції свинею, Циконетті змусив його стояти біля суду поряд із жирною свинею. В руках нещасний тримав табличку "Це не поліцейський". Парочка, яка вкрала з різдвяних ясел фігурку Христа, мусила переодягнутися в Марію та Йосипа й ходити вулицями з віслюком.

Суддя пропонує альтернативні покарання, якщо злочин незначний. Він каже, що правосуддя мало чим відрізняється від батьківського виховання:

— Більшість людей хотіли б бути хорошими, але їм заважають погані звички. Ми просто відучуємо від них. Це наша робота.

Зараз ви читаєте новину «Суддя змусив злочинців носити костюми курчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути