четвер, 09 липня 2020 00:31

Спортсменку виправдали за допінг коня

У Швейцарії вершниці Наді Петер Штайнер спортивний арбітражний суд дозволив повернутися до виступів. Три роки тому в крові її коня на перегонах у Марокко знайшли заборонений трамадол. За використання допінгу відсторонили від змагань на два роки. Термін закінчувався в травні 2021-го.

Спортсменка звинувачення відкидала.

— Надя Петер Штайнер була змушена залишити коня на працівника Марокканської королівської гвардії, — говорить адвокат Моніка Гаттіке. — Його найняв організатор. Надя з ним не була знайома. Протягом церемонії нагородження тварина була з ним приблизно півгодини. Фотограф може підтвердити, що кінь облизував руку цього чоловіка. На півночі Африки трамадол часто використовують як наркотик. Ветеринар каже, що для позитивного результату аналізу вистачило б тварині облизати руку чоловіка, який колов собі його. Ми не змогли знайти цього працівника. Організатор відповів, що в них не було доступу до коней. Хоч фотографії доводять протилежне. Моя клієнтка відповідальна за те, що вона не могла контролювати.

Наді заборонили брати участь і в націо­нальних змаганнях. Дитяча школа відмовилася від її тренерських послуг.

На початку року водій, який перевозив тварин, розповів — він помочився у фургоні на сіно. Приймав тоді трамадол від болю в спині. Раніше боявся зізнатися, щоб не втратити роботу. Опоненти Штайнер спочатку відмовилися розглядати нові свідчення. Бо тварина не їстиме сіно із запахом сечі й медикаментів. Але міжнародна федерація кінного спорту виправдала вершницю.

— Вважаємо ці пояснення переконливими, — говорить представник федерації. — Відбулося зараження корму. Надя Петер Штайнер може повернутися до змагань.

Зараз ви читаєте новину «Спортсменку виправдали за допінг коня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути