Ексклюзиви
четвер, 27 вересня 2007 15:46

Спікером латвійського парламенту став анестезіолог

Сейм Латвії на позачерговому засіданні в понеділок обрав спікером кандидата від правлячої партії Ґундарса Даудзе, 42 роки. Він має медичну освіту. Спочатку працював педіатром, а потім — анестезіологом.

Політикою Даудзе займається з минулого року, коли став секретарем сейму з соціальних питань. На пост спікера окрім нього претендували гінеколог Інґріда Цирцене та фельдшер Яніс Тутінс.

Для Латвії медики на найвищих державних посадах давно вже не новина. Президент країни 52-річний Валдіс Затлерс — лікар-травматолог. Перед обранням на посаду глави держави в травні цього року він також не мав великого політичного досвіду. Його поважали як гарного спеціаліста в своїй галузі.

Президент уже привітав нового спікера з успіхом. Даудзе замінив на посаді Індуліса Емсіса, який пішов з посади через корупційний скандал. Його звинуватили в тому, що брав гроші від мера міста Вентспіл за лобіювання в парламенті вигідних тому рішень.

Правоохоронці зацікавилися Емсісом після того, як він повідомив поліцію про зникнення кейсу з великою сумою грошей. Поліцейські пропажу повернули, але водночас почали перевіряти походження грошей. Як наслідок проти спікера порушили кримінальну справу. І на нього чекала відставка.

Зараз ви читаєте новину «Спікером латвійського парламенту став анестезіолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути