пʼятниця, 07 вересня 2007 14:56

Спадкоємець престолу Японії вже сам повзає сходами

Автор: фото: REUTERS/Imperial Household Agency
  Майбутній наступник престолу принц Хісахіто, якого японці чекали 40 років, росте швидко. Преса повідомляє про кожен його рух. Свій перший день народження Хісахіто відсвяткував у резиденції японських імператорів — старовинному замку Едо
Майбутній наступник престолу принц Хісахіто, якого японці чекали 40 років, росте швидко. Преса повідомляє про кожен його рух. Свій перший день народження Хісахіто відсвяткував у резиденції японських імператорів — старовинному замку Едо

Ім"я японського принца Хісахіто, який 6 вересня відсвяткував свій перший день народження, означає "спокій". Саме таким — спокійним та благородним — хоче бачити в майбутньому цю дитину вся країна. Хісахіто — найулюбленіший малюк Японії. Адже він став першим немовлям чоловічої статі, яке народилося в імператорській родині за останні 40 років.

Мати Хісахіто, дружина молодшого принца Акісіно Кіко, народила його в 39-річному віці. Вагітність була важкою. Принц з"явився на світ кволим. Японці хвилювалися за його здоров"я. Але, на їхню радість, хлопчик росте здоровим і дужим. Має на зріст 75 см і важить 9,3 кг.

— Його високість принц Хісахіто вже ходить із підтримкою та повзає сходами. Плескає в долоні під музику, любить бренькати на фортепіано, барабанах та арфі, — таке повідомлення опублікувала незадовго до дня народження принца імператорська прес-служба.

Японська монархія — найстаріша у світі. Імператори правлять країною з VII ст. до н.е. Згідно із конституцією, прийнятою після Другої світової війни, вони мало впливають на політику. Однак зберігають великий суспільний авторитет.

Хісахіто — третій у черзі, щоби посісти імператорський престол. Першими є його дядько, крон-принц Нарухіто, та батько Акісіно. До народження нинішнього іменинника принци мали трьох доньок. Жодна з них, за правилами, не могла стати імператрицею, і династія могла увірватися. Японці навіть думали змінити канон і дати право жінкам наслідувати престол, що викликало бурхливі дискусії в суспільстві.

Хісахіто відсвяткував день народження в резиденції своїх дідуся й бабусі, імператорів Японії, — в замку Едо в Токіо.

Зараз ви читаєте новину «Спадкоємець престолу Японії вже сам повзає сходами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути