вівторок, 14 серпня 2007 16:56

Смерть зобразили у платті з трояндою

Худа бліда жінка-шатенка з волоссям до плечей і тонкими довгими пальцями — такою бачать смерть у мексиканській релігійній групі Санта Муерте.

Минулої неділі в столиці Мексики Мехіко вони попросили уряд заборонити зображати її у вигляді скелета у чорному плащі чи білій сукні з косою в руці.

Члени Санта Муерте поклоняються Святій Смерті, як її називають. Архієпископ секти Девід Ромо розповідає, що смерть у новому вигляді наснилася одній із парафіянок ще у грудні. У церкві створили її статую — жінка, одягнена у золоте плаття, її обличчя приховує вуаль. У руках вона тримає троянду.

За словами Девіда Ромо, парафіяни його церкви, які поклоняються Святій Смерті, не є прибічниками чорної магії.

— Смерть є втіленням справедливості та свободи. Але передусім вона передає волю Господа, — говорить архієпископ. — Смерть убиває лише за велінням Бога.

Сотні людей зібралися в неділю у церкві Санта Муерте, щоб подивитися на нову статую.

Члени Санта Муерте називають себе прибічниками римо-католицизму. Групу зареєстрували 2003 року, але через 2 роки скасували реєстрацію. Один із членів поскаржився, що їх змушують поклонятися смерті. Зараз ця секта намагається повернути собі офіційний статус.

Традиційна католицька громада виступає проти поклоніння смерті, називаючи це сатанізмом і чорною магією. Ромо ж каже, що традиційні католики так заявляють навмисне, аби відлякати віруючих від Санта Муерте. Ця група стає дедалі популярнішою.

Зараз ви читаєте новину «Смерть зобразили у платті з трояндою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути