вівторок, 23 січня 2018 06:05

Школяр порубав сокирою п'ятьох учнів і вчительку

Підліток влаштував різанину в школі міста ­Улан-Уде, столиці Республіки Бурятія. 19 січня увірвався на урок літератури до семикласників. Кинув пляшку займистої рідини. Почалася пожежа. Хлопець накинувся із сокирою на дітей і вчительку. Бив по голові, обличчю й спині. Завдав собі поранень. Коли вистрибнув з вікна, пошкодив ногу. Після цього його затримали правоохоронці.

Хлопця госпіталізували у тяжкому стані. Має множинні поранення грудної клітки, одна легеня пошкоджена. Кажуть, намагався накласти на себе руки.

До лікарні доправили також учительку й п'ятьох учнів із колото-різаними ранами. Одній дівчині ампутували два пальці, які зловмисник пошкодив сокирою. Друга отримала черепно-мозгову травму, перебуває у тяжкому стані.

Повідомляли про трьох чи двох нападників. Поліція затримала одного. Діти розповідають, що другий був, але втік.

Затриманий — дев'ятикласник 15-річний Антон Бічивін. Підбурював однокласників до нападу. Знайомій написав повідомлення, аби не приходила до школи, бо "буде м'ясо". За словами ровесників, це тихий і спокійний хлопець. Кажуть, не очікували такої жорстокості. Батько Антона служить у місцевій десантній бригаді.

Мотив злочину з'ясовують. Припускають, такі випадки в російських школах мають одного організатора.

— Є інформація про закриту групу в інтернеті. Зараз перевіряється зв'язок із випадком у Пермі, — говорить представник російського президента в Сибірському федеральному окрузі Сергій Мєняйло.

15 січня у Пермі двоє підлітків із ножами атакували учнів четвертого класу і вчительку праці. Постраждали 15 осіб. 17 січня у Челябінській області дев'ятикласник під час сварки на перерві вдарив іншого ножем. 19 січня у Владивостоку восьмикласник розпилив у шкільному туалеті сльозогінний газ. Допомога знадобилася 13 школярам.

Зараз ви читаєте новину «Школяр порубав сокирою п'ятьох учнів і вчительку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути