пʼятниця, 21 березня 2008 17:48

Скелет динозавра продадуть за 760 тисяч доларів

Скелет трирогого травоїдного динозавра виставлять на квітневому аукціоні "Крістіс" у Парижі. Стартова ціна трицератопса, який 65 млн років тому жив у Північній Америці, — $760 тис.

Скелет динозавра — четвертий найціліший у світі. 70% його кісток — справжні. Він має 7 м завдовжки. Голова трицератопса важить майже 200 кг, а маса всього тіла сягає 2 т. Останки знайшли на одному з приватних ранчо в американському штаті Північна Дакота. 2004 року його придбав один з відомих європейських колекціонерів, який не розголошує свого імені.

Науковці довго не могли з"ясувати, для чого травоїдному динозавру треба були великі роги. Спочатку вважали, що разом із кістяним щитом на голові вони слугували захистом від хижаків. Згодом американські вчені дійшли висновку, що трицератопс використовував їх у боях із динозаврами зі свого стада. На багатьох черепах тварин знайшли сліди від рогів їхніх родичів.

Динозаврів на аукціонах представляють удруге. 1997 року скелет тиранозавра на прізвисько Сью продали на торгах у Нью-Йорку за $8,4 млн. Він мав майже 13 м завдовжки і 3,6 м заввишки.

Цього разу на продаж також виставлять череп шаблезубого тигра, який оцінюють у $67,5 тис., та зуб доісторичної акули. Його стартова ціна — $6 тис. Окрім цього, на аукціоні буде закам"яніле яйце тиранозавра юрського періоду вартістю $45 тис.

Зараз ви читаєте новину «Скелет динозавра продадуть за 760 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути