Ексклюзиви
середа, 15 серпня 2007 17:41

Син Піночета розпродує батьків одяг

Автор: фото: reuters
  3 березня 2000 року колишній диктатор Авґусто Піночет та його син Авґусто Освальдо (на фото ліворуч) повертаються до Чилі з Великої Британії, де батька звинувачували у численних злочинах. Торік Піночет помер, а його син тепер розпродує батькові костюми
3 березня 2000 року колишній диктатор Авґусто Піночет та його син Авґусто Освальдо (на фото ліворуч) повертаються до Чилі з Великої Британії, де батька звинувачували у численних злочинах. Торік Піночет помер, а його син тепер розпродує батькові костюми

В одному з кравецьких магазинів Сантьяго, столиці Чилі, син колишнього диктатора Авґусто Піночета влаштував розпродаж батькового одягу. Костюм коштує від $2 тис.

За словами 62-річного Авґусто Освальдо Піночета Іріарте, батько користувався ними в 1980-х.

— Костюми ношені. Я теж їх носив, — говорить він. — Батько віддав їх мені дуже давно. Це найкращі костюми, які він одягав удома або на різні заходи. Хоча на важливі церемонії він у них не ходив.

Генерал Авґусто Піночет керував Чилі 17 років після того, як 1973-го здійснив державний переворот. За його наказом убили понад 3 тис. прихильників попереднього президента Альєнде. Для виконання вироків створили спеціальний військовий підрозділ "Караван смерті". Близько 30 тис. чилійців утекли з країни. 91-річний Піночет помер торік від серцевого нападу.

Авґусто Освальдо — один із п"яти дітей диктатора. Має молодшого брата Марка Антоніо та трьох сестер — Люсію, Марію Вероніку та Жаклін. Авґусто-молодший служив у війську, а після легкого поранення зайнявся бізнесом: торгував імпортним взуттям, ремонтував і перепродував будинки, володів фабрикою з виготовлення віників. Але в жодній справі не досягнув успіху.

— Не придатний для бізнесу, — пояснює Авґусто Піночет-молодший. — Окрім того, я надзвичайно довірливий. Довіряю всім. Через це зробив багато помилок у житті.

Завдяки цьому Піночет-молодший заробив три мільйони

Авґусто Освальдо був посередником між компанією "Валмоваль", яка виготовляла й постачала зброю для армії, та головнокомандувачем чилійських військ — своїм батьком. У 1990-х стало відомо, що завдяки цьому Піночет-молодший заробив близько $3 млн. Виник скандал.

Зрештою більшу частину цих грошей під час розлучення забрала Марія Вероніка Моліна, перша дружина Авґусто Освальдо та мати його п"яти дітей. Вдруге Піночет-син узяв шлюб із продавцем картин Макареною Блас. Сталося це 2004-го, хоча перед тим вони жили разом майже 20 років. Макарена народила Авґусто доньку, якій нині 18.

Піночет-молодший мав проблеми із законом не лише через співпрацю з компанією "Валмоваль". Три роки тому за торгівлю краденими автомобілями його засудили до 541 дня в"язниці з відстрочкою виконання вироку. Проте за ґратами він так і не був.

Хоча на закордонних рахунках батька лежить $27 млн, Авґусто  Освальдо потерпає від фінансових труднощів. Бо гроші "заморожені" — наступники диктатора не можуть розпоряджатися ними. Інколи синові допомагає мати. Хоча у них прохолодні стосунки. Вона не з"явилася на другому весіллі сина, сказавши, що в неї надто болить шлунок. Брати й сестри Авґусто наслідували його приклад. Найстарша Люсія зізнається, що родина ніколи не була дружною. Коли 1998 року генерала Піночета арештували в Лондоні за звинуваченнями у вбивствах, діти віддалилися одне від одного ще більше.

Торік Люсія втекла до США, де просила політичного притулку, а звідти — до Аргентини. Удома її звинувачували в ухилянні від сплати податків. Інших членів сім"ї — також. Але за ґрати ніхто з них не потрапив.

Донька Чаушеску збирала пляшки

Румунський президент Ніколає Чаушеску мав трьох дітей. 1989 року його з дружиною Єленою розстріляли за злочини проти народу. Тоді ж їхніх доньку Зою і синів Ніку та Валентина кинули до в"язниці й конфіскували все їхнє майно.
Через рік Зою і Валентина випустили. Ніку сидів до 2005-го, а невдовзі після виходу на волю помер. Зоя Чаушеску жила в злиднях, збирала порожні пляшки з-під пива. Її позбавили наукових ступенів, ніде не брали на роботу. Торік вона померла від раку печінки. Її брат Валентин після звільнення відразу виїхав на Захід, де читає лекції з фізики і непогано заробляє. Від політики тримається осторонь.
Президент Іраку Саддам Хусейн мав двох синів і трьох доньок. Удей і Кусей загинули після вторгнення до країни американських військ. Доньки Раґхад і Рана отримали притулок у сусідній Йорданії. Їхня сестра Хала з матір"ю втекли у невідомому напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Син Піночета розпродує батьків одяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути