Ексклюзиви
пʼятниця, 01 лютого 2008 18:35

Сім підлітків з одного міста повісилися протягом року

  На фото зліва направо: Захарій Барнс, Лайям Кларк, Наташа Рендел, Дейл Кроул, Томас Дейвіс, Гарет Морган, Девід Діллінґ
На фото зліва направо: Захарій Барнс, Лайям Кларк, Наташа Рендел, Дейл Кроул, Томас Дейвіс, Гарет Морган, Девід Діллінґ

Минулої середи Девід Філіпс із британського містечка Брідженд витяг із зашморгу 15-річну доньку Лі. Дівчину вдалося врятувати. Вона вирішила повіситися за кілька днів після того, як укоротила собі віку її подруга, Наташа Рендел, 17 років. Таша, як називали її друзі, стала сьомою жертвою підліткових самогубств у Брідженді.

— Я відчинив двері та побачив, що Лі висить на поруччі сходів. Схопив її за ноги та підняв якомога вище, — розповідає Девід Філіпс. — У той час додому повернулася кузина Льюіс. Вона покликала сусідів і викликала "швидку". Якби я був один, мотузку довелося б різати самому. Лі не протрималася б стільки.

Коли дівчину зняли, вона ледве дихала. У лікарні Лі прокинулася, але пояснити свій вчинок не змогла. Казала, що не пам"ятає, як і чому хотіла піти з життя.

Самогубства в місті Брідженд, де близько 40 тис. жителів, почалися півтора року тому. У березні 2006-го в полі на дереві повісився 27-річний Ніл Пауел. Наступного дня після того, як поліція повідомила про це, 57-річні батьки Мері та Роберт Пауел теж укоротили собі віку.

За кілька місяців у напівзруйнованій будівлі знайшли 18-річного Дейла Кроула. Хлопець був у зашморгу. За деякий час повісилися його друзі — 19-річний Девід Діллінг та Томас Дейвіс, 20 років.

Мати Томаса розмовляла з сином за кілька днів до самогубства. Той був засмучений через смерть друга.

— Ти не вчинив би так, правда? — запитала вона.

— Мамо, я ніколи не завдав би тобі болю, — відповів Томас.

За два дні він висів у своїй кімнаті.

У серпні 2007-го в місті повісився 17-річний Захарій Барнс, а в лютому знайшли в зашморзі Лайяма Кларка, 20 років.

У січні цього року задушився Гарет Морган, 27 років.

Поліцейські не пов"язують ці смерті. Розповідають, що підлітки не належали до секти чи таємного культу. Однак вони були знайомі. Разом розважалися, ходили до клубів, влаштовували вечірки вдома та подорожували.

Майже всі юнаки мали інтернет-сторінки. У мережі вони ділилися думками, обмінювалися фотографіями. Після самогубства одного з них інші залишали на сторінці повідомлення, що означало: скоро я зроблю те саме.

— Це стало якоюсь модою, чимось прикольним — вішатися, — каже кузина Лайяма та близька подруга Наташі. — Коли Лайям укоротив собі віку, Таша постійно говорила про самогубство. Вона була зачарована цією ідеєю. Вважала, що повіситися можна легко та безболісно. Мовляв, уже стільки людей це зробили.

Мадлена Мур, депутат округу Брідженд, говорить, що психологи й батьки мають звертати більше уваги на поведінку підлітків:

— Молоді люди романтизують ідею самогубства. Це небезпечно. Вони йдуть із життя, не розуміючи, навіщо це роблять і якого болю завдають рідним і близьким.

Зараз ви читаєте новину «Сім підлітків з одного міста повісилися протягом року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути