вівторок, 18 березня 2008 17:04

Сицилійський гід розробив путівник по мафії

Сицилійський гід Августо Каваді втомився відповідати туристам на запитання про мафію. Він видав путівник, де пояснив, хто такі мафіозі та як їх упізнати.

"Мафію для туристів" вартістю 5,50 євро (38 грн) видали італійською, англійською, німецькою, французькою та іспанською мовами. На 55 сторінках путівника Каваді дає відповіді на найбільш поширені серед туристів запитання: який вигляд має мафіозі, чим займається, де його можна зустріти тощо. На одне з найбільш популярних запитань — чому 5 млн сицилійців не можуть подолати 5 тис. мафіозі, Каваді відповідає:

— У Сицилії існують так звані сірі зони, мешканці яких не мають жодного стосунку до справ мафії. Вони намагаються закривати очі на діяльність мафіозі й мати якомога менше справ із ними.

Книжка Каваді цікава і для італійців, вважає автор. Багато його співвітчизників вважають, що існують і "добрі" мафіозі — вони не вбивають і не грабують людей. Для таких читачів у путівнику є історії про бандитів, які допомагали родинам і користувалися повагою серед сусідів.

На запитання, чи вбивають мафіозі священиків, автор пише:

— Вбивають, якщо ті намагаються їм протистояти.

Каваді описує традиційних представників мафії як "елегантних, ввічливих чоловіків, яких можна зустріти лише у вищих колах суспільства".

Автор каже, що за життя зустрічав кілька десятків мафіозі. Іноді про їхню злочинну діяльність дізнавався лише через роки.

— Про те, що я живу в будинку, власник якого — мафіозі, дізнався лише через 15 років, — розповідає автор путівника.

Зараз ви читаєте новину «Сицилійський гід розробив путівник по мафії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути