Ексклюзиви
четвер, 27 грудня 2007 19:17

Сара Вітман народила після восьми викиднів

У 37-річних Сари та Мартіна Вітманів із містечка Бенбері в англійському графстві Оксфордшир народилася донька Майя, коли подружжя втратило надію стати батьками. Сара намагалася народити протягом 15 років. За цей час у неї сталося вісім викиднів.

— Я досі не можу повірити, що після стількох років страждань у нас нарешті є донечка, — говорить Сара. — Через 15 років з нами сталося справжнє диво.

Уперше Сара завагітніла 1992-го, через три роки після одруження. Та на 12-му тижні в неї стався викидень. Наступного року вона знову була при надії, але втратила дитину на 10-му тижні.

Після третьої невдалої спроби стати матір"ю Сара вирішила перевірити, чому не могла виносити дитину. Медичні аналізи показали, що жінка цілком здорова. Та коли 1996 року в Сари стався четвертий викидень, вона поїхала на обстеження до спеціалізованої клініки в Лондоні.

Там жінці діагностували антифосфоліпідний синдром. Її імунна система сприймала зародок як чужорідне тіло, тому боролася проти нього.

— Коли мені поставили діагноз, я відчула деяке полегшення, — говорить жінка. — Бо знала, чому постійно були викидні. Проте мала впевненість, що наступна спроба народити буде успішною.

Коли Сара знову завагітніла, вона приймала препарати, які запобігають відторгненню плоду. Однак лікування не допомогло. Після цього жінка мала ще чотири перервані вагітності.

Подружжя почало думати про всиновлення. Та у травні 2006-го вирішило спробувати востаннє. Сара інстинктивно відчувала, що нарешті народить.

Вагітність проходила без ускладнень. На 22-му тижні виникла загроза передчасних пологів, але небезпека минула. У січні цього року на 38-му тижні через кесарів розтин народилася цілком здорова дівчинка вагою 3200 г.

Нині Майї 11 місяців. Вона не має проблем зі здоров"ям.

Зараз ви читаєте новину «Сара Вітман народила після восьми викиднів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути