Ексклюзиви
вівторок, 28 серпня 2007 15:15

Шахтарі самотужки вилізли з заваленої шахти

П"ять днів після вибуху метану на нелегальній шахті в Пекіні  під землею пробули брати Сяньчень і Сянью Менґ. Обом за 40. Щоб не померти від спраги, вони змушені були пити сечу один одного.

Аварія на шахті сталася 18 серпня. Власник копальні втік одразу, щойно про все дізнався. Зараз невідомо навіть, скільки шахтарів було в той час під землею. Немає жодної документації чи навіть переліку імен.

Сяньчень і Сянью в момент аварії були на глибині 200 м, далеко від місця вибуху. Тому й вижили. Після завалу брати палками пробивали собі шлях крізь товщу землі. Однак більшу частину роботи довелося виконувати руками.

Шахтарів відвезли до лікарні, як тільки вони вибралися на поверхню. Через те, що вони п"ять днів були без води та їжі, у них ушкоджені нирки. Хоча лікарі кажуть, могло статися набагато гірше. Медики здивовані, що чоловіки взагалі можуть нормально розмовляти.

Китайські шахти вважаються найнебезпечнішими в світі. За останній місяць це вже третя аварія, про яку стало відомо. За сім місяців цього року на робочому місці загинуло 2163 гірники — і це лише в легальних копанках.

Хоча аварії на шахтах в Китаї — справа звична, історія братів Менґ набула розголосу. Рятувальники прибули на завал одразу після вибуху. Та вже за дві години після початку роботи заявили, що шансів знайти когось живим немає. За два дні роботи повністю згорнули.

Пізніше виявилося, що бригада з двадцяти чоловіків не використовувала навіть обов"язкового в таких випадках приладу для відстеження життя під землею. Родичам шахтарів сказали, що серед живих нікого не залишилося. Ті провели традиційні похоронні ритуали й попрощалися з загиблими.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарі самотужки вилізли з заваленої шахти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути