Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2008 17:54

Розбився найдорожчий у світі літак

Минулої середи сталася найдорожча катастрофа в історії авіації. На американському острові в затоці Гуам у Тихому океані розбився стратегічний бомбардувальник "Нортоп Б-2 Спіріт" вартістю $1,2 млрд (6 млрд грн).

Літак упав незадовго після зльоту неподалік від американської військово-повітряної бази. Ніхто не постраждав. Двоє пілотів устигли вчасно катапультуватися. Один із них перебуває в лікарні в стабільному стані. Іншого виписали після короткого медичного огляду.

Бомбардувальник Б-2 належить до третього покоління американських малопомітних літаків. Він майже непомітний для радарів, тому ідеально підходить для використання в бойових умовах.

Також "нортоп" має покриття з фотореактивною здатністю, що захищає його від радіації під час ядерного вибуху. Він розвиває швидкість до 764 км/год і може пролетіти до 10,5 тис. км без дозаправки.

Усього у ВПС США було 22 таких бомбардувальники. Їх використовували під час військових місій в Іраку, Афганістані та Сербії.

Зараз ви читаєте новину «Розбився найдорожчий у світі літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути