Ексклюзиви
четвер, 30 серпня 2007 17:33

Росіяни сподіваються не зникнути над Байкалом

На початку вересня двоє росіян, Валентин Єфремов та Володимир Ісайчев, планують на повітряній кулі перелетіти озеро Байкал. Вони потраплять до Книги рекордів Гіннеса, якщо зможуть це зробити.

Уперше Байкал спробували перелетіти 1907 року. Тоді вся група пропала безвісти. З того часу повітряний простір над озером вважають аномальним. За останні кілька років у цьому районі загинуло понад 20 дослідників-любителів. 2005-го там розбився службовий вертоліт Міністерства надзвичайних ситуацій.

Незважаючи на невдачі попередників, Валентин Єфремов та Володимир Ісайчев налаштовані виключно на успіх.

— У нас дуже великий досвід, — говорить Єфремов. — Ми впевнені, що сучасні технології та наш спільний інтерес допоможуть розкрити таємницю Байкалу.

Старший науковий співробітник лабораторії екології культури Сходу МДУ Володимир Анісімов пояснює причини загадкових зникнень над озером. Він говорить, що там поєднуються різні потоки вітру. Таким чином вони утворюють зону турбулентності, з якої мало кому вдається вийти живим. До того ж на території водойми дослідники фіксують надзвичайно високий рівень радіаційної активності.

На цьому аномалії Байкалу не закінчуються. Очевидці також спостерігали кулі світла, сяючі концентричні кола та різкі погодні зміни.

На березі озера розташована найдавніша у світі обсерваторія. Вчені припускають, що її збудували ще у X ст. до н. е. для спостереження за надзвичайними явищами.

— Із давніх часів Байкал був священним озером бурятів. Шамани використовували його воду, щоб лікувати людей, — говорить дослідник надприродних явищ В"ячеслав Клімов. — Зафіксовані на території водойми аномалії передусім пов"язані з географічним розташуванням. Байкальський водний басейн є зоною геологічного розлому.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни сподіваються не зникнути над Байкалом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути