вівторок, 13 листопада 2018 05:30

Російського олігарха затримали в Європі

Російського олігарха Дмитра Риболовлєва затримали в Монако 6 листопада. Підозрюють у корупції і торгівлі впливом. Його будинок у Монте-­Карло обшукали.

Олігарху поставили майже 600 питань, але він не відповів на жодне. Наступного дня оголосили звинувачення і відпустили з-під варти. Олігарх повернувся у Москву. Суд цього не заборонив, каже адвокат. Також обвинувачення у торгівлі впливом, пасивній корупції та розголошенні таємниці слідства пред'явили адвокату Тетяні Бершеді, дружині та синові колишнього міністра юстиції Монако, колишньому урядовому раднику з внутрішніх справ, керівнику кримінальної поліції Монако і його заступнику.

У 1990–2000-х Риболовлєв керував підприємством "Уралкалій", 2010 року став контролюючим акціонером французького Банку Кіпру і власником футбольного клубу "Монако". Купив у торговця мистецтвом Іва Був'є 38 творів за $2 млрд — майже 56 млрд грн. Серед них — роботи Пабло Пікассо, Леонардо да Вінчі, Анрі Матісса й Огюста Родена. Росіянин стверджує, що переплатив понад $1 млрд. Був'є всі звинувачення відкидає. У жовтні Риболовлєв подав позов на $380 млн до аукціонного дому "Сотбіс", звинувативши його в "суттєвій допомозі в найбільшому шахрайстві з мистецтвом в історії". У поліції Монако вважають, що Риболовлєв уплинув на суд, аби той визнав провину Був'є.

Зараз ви читаєте новину «Російського олігарха затримали в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути