пʼятниця, 18 жовтня 2019 00:50

Малюнок Далі вкрали за 32 секунди

Автор: sfgate.com
  Етюд ”Жирафа у вогні” вкрали з картинної галереї у Сан-Франциско. Власники кажуть, що їм дзвонили кілька десятків людей. Просили продати малюнок, коли його знайдуть
Етюд ”Жирафа у вогні” вкрали з картинної галереї у Сан-Франциско. Власники кажуть, що їм дзвонили кілька десятків людей. Просили продати малюнок, коли його знайдуть

З художньої галереї в американському Сан-Франциско вкрали етюд Сальвадора Далі "Жираф у вогні". У неділю ввечері чоловік зайшов до зали, зняв картину з мольберта і пішов геть. Був у галереї 32 секунди.

— Я працював усередині, — каже один із директорів галереї "Денніс Ре" Расжад Гопкінс. — Двері були відчинені. Я стояв спиною до мольберта і розмовляв із відвідувачем. Тоді чув, що чоловік побіг. Злодія не бачив. Усвідомив, що немає "Жирафа" Далі лише за кілька хвилин. У нас зараз виставлено понад 30 його робіт.

Співробітники галереї не змогли пояснити, чому "Жираф у вогні" не був зам­кнений під склом. Злодія зняли камери спостереження на сусідніх будівлях. Спокійно йшов вулицею з картиною в руках.

Сальвадор Далі намалював "Жирафа у вогні" ­1966-го. Його вважають найважливішим етюдом із серії. Художник створив близько 150 малюнків на папері з однієї партії.

Малюнок може коштувати щонайменше $20 тис.

— Не уявляю, як злодій збирається продати "Жирафа", — продовжує Гопкінс. — У серії є сім найяскравіших малюнків. Щойно він десь засвітить украдений, ми це помітимо. Не знаю колекціонера, який би погодився отримати цю річ подібним чином.

Зараз ви читаєте новину «Малюнок Далі вкрали за 32 секунди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути