вівторок, 23 січня 2018 06:20

Заробітчани заживо згоріли в автобусі

18 січня в Казахстані під час пожежі в автобусі загинули 52 людини. В салоні були 55 пасажирів та два водії. Врятувалися п'ятеро.

Першими з салону вибралися водії. Пасажири кинулися до виходу — бічні двері були заблоковані. Почалася паніка. Розбити вікна не здогадалися. Врятуватися поталанило трьом. Отримали легкі опіки. Перебувають у шоковому стані й не можуть говорити.

Усі постраждалі — громадяни Узбекистану. Прямували з казахського Шимкента до столиці Татарстану Казані, ймовірно, на заробітки. Трагедія сталася в Актюбінській області Казахстану. До місця не доїхали 1200 км. Такі рейси тривають 36 год. Узбе­кистанці-заробітчани часто добираються автобусами — це найдешевше.

— Є кілька автобусів, — розповідає пасажир, що користувався послугами такого перевізника. — Сидячий, лежачий, де в салоні прибирають сидіння і вистилають підлогу дошками або лежаками, і щось середнє між ними — з сидячими місцями спереду і лежачими позаду. Узимку посеред салону встановлюють пічку-буржуйку, переважно на газу. Щоб пасажири не замерзли.

Власник автобуса не мав ліцензії на пасажирські перевезення. Вважає, причиною пожежі могло стати коротке замикання. Термін техогляду сплив у лютому позаторік.

У міністерстві внутрішніх справ Казахстану назвали причиною пожежі "бензинове джерело відкритого вогню в салоні автобуса". Також — підпал, халатність і теракт. Поліція відмовилася від версії навмисного злочину. Припускають і недбалість водія. Намагався за допомогою паяльної лампи відігріти бак. Залив туди "літню" солярку, вона замерзла. Можливо, водії перевозили в салоні пальне, щоб зекономити гроші і час в дорозі.

Зараз ви читаєте новину «Заробітчани заживо згоріли в автобусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути