вівторок, 17 липня 2007 16:23

Принцесу Софію хрестили водою з Йордану

Автор: фото: reuters
  Іспанська королівська родина перед хрещенням принцеси Софії. Верхній ряд зліва направо: герцог Хайме де Марічалар, його дружина інфанта Єлена, сестра принцеси Летиції Тельма Ортіс, інфанта Крістіна і її чоловік герцог Інякі Урданґарін із донькою Іреною. С
Іспанська королівська родина перед хрещенням принцеси Софії. Верхній ряд зліва направо: герцог Хайме де Марічалар, його дружина інфанта Єлена, сестра принцеси Летиції Тельма Ортіс, інфанта Крістіна і її чоловік герцог Інякі Урданґарін із донькою Іреною. С

Спадкоємець іспанського престолу принц Феліпе, 39 років, і його дружина принцеса Летиція, 34 роки, хрестили свою другу доньку Софію. Зараз їй десять тижнів. Для урочистої церемонії батьки обрали мадридський собор Санто Домінго, побудований у XII сторіччі.

Принцеса Софія була загорнута в пелюшки, в яких уже хрестили кілька поколінь іспанських монархів. Серед них був і дід принцеси, чинний король Іспанії Хуан Карлос, 69 років. Дівчинку хрестили водою з річки Йордан.

У Софії є старша сестра, 20-місячна Леонор. Після її народження в Іспанії заговорили, що Конституцію країни змінять так, щоб монархом могла стати жінка. Колись країною вже правила представниця слабкої статі. Ізабелла ІІ була королевою в 1833–1868 роках.

Однак шансів на те, що дівчата колись зійдуть на престол, небагато. Іспанія — консервативна країна. Навіть для того щоб батько принцес міг одружитися з їхньою матір"ю, принцу Феліпе довелося отримати дозвіл парламенту.

Летиція Ортіс раніше була відомою журналісткою. Феліпе закохався в неї і заявив батькам, що одружується. Король Хуан Карлос і його дружина Софія не дуже зраділи невістці некоролівської крові. Однак вирішили, що розумна і красива Летиція краще підходить на роль майбутньої королеви, ніж попередня подружка принца — модель Єва Саннум.

Король Іспанії є главою держави і головнокомандувачем військ. Проте його влада є символічною. Усі закони повинен підписувати прем"єр-міністр.

Зараз ви читаєте новину «Принцесу Софію хрестили водою з Йордану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути