Ексклюзиви
четвер, 10 січня 2008 17:38

Президента Мальдівів урятував 15-річний хлопець

Минулого вівторка 15-річний житель Мальдівів Мухамед Джаїшам урятував життя президентові країни Мамунові Абдулу Гаюму, 71 рік.

Під час презентації програми з використання відновлюваних джерел енергії на острові Хоарафуші на главу держави напав 20-річний Мухамед Муршид. Він вибіг з натовпу і кинувся на президента з кухонним ножем. Зброю приніс, загорнувши в національний прапор.

Однак дорогу нападникові заступив підліток. Він повалив зловмисника на землю і вихопив ножа. При цьому Джаїшам був поранений у руку. Глава держави не зазнав жодних ушкоджень.

Мухамед Джаїшам належить до молодіжної скаутської організації Мальдівів, почесним головою якої є сам президент. Останній збирається нагородити рятівника особливою емблемою для скаутської уніформи. Кожен, хто побачить її на костюмі хлопця, знатиме, що він урятував главу держави.

Мамун Абдул Гаюм 29 років очолює Республіку Мальдіви, яка розташована на островах у Індійському океані на південь від Індії. Населення країни становить майже 300 тис. осіб.

Гаюм планує взяти участь у наступних президентських виборах. Політичні опоненти називають його справжнім диктатором, що має практично необмежену владу.

Зараз ви читаєте новину «Президента Мальдівів урятував 15-річний хлопець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути