Ексклюзиви
вівторок, 11 січня 2011 05:15

Пораненій конгресменші видалили частину черепа

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk.tif
  Ґабріель Ґіффордс тримає автомат під час візиту до однієї з військових частин в Арізоні
Ґабріель Ґіффордс тримає автомат під час візиту до однієї з військових частин в Арізоні

У суботу студент 22-річний Джаред Лофнер здійснив замах на представника конгресу США 40-річну Ґабріель Ґіффордс. Вона в критичному стані.

У суботу Ґіффордс зустрічалася зі своїми виборцями на вході до одного з супермаркетів міста Тусон у штаті Арізона. Зненацька з натовпу вибіг Лофнер. Після того, як вистрелив у голову Ґіффордс, відкрив хаотичний вогонь. У результаті шестеро людей загинули, зокрема 9-річна дівчинка і федеральний суддя, 11 осіб доставили в лікарню.

Джареда Лі Лофнера затримали на місці трагедії, коли намагався перезарядити зброю. У неділю йому висунули звинувачення. Лофнеру загрожує смертна кара. Убивця пояснив, що почав стрілянину з ідейних переконань. Улюбленими книжками назвав твори Гітлера і Маркса.

Куля з пістолета 9-міліметрового калібру потрапила в ліву півкулю мозку Ґабріель Ґіффордс. Лікарі кажуть, що набряк мозку — найбільша загроза для пораненої. Вони видалили їй частину черепа, щоб кістка не тиснула на мозок.

— Коли куля проходить через мозок, шанси вижити мізерні. Стан Ґіффордс настільки покращився, наскільки це можливо, — коментує хірург Пітер Рі.

Говорить, що пацієнтка реагує на слова лікарів киванням голови, може підняти два пальці.

У понеділок на державних установах приспустили прапори. Президент США Барак Обама висловив співчуття родичам загиблих. Об 11.00 за місцевим часом американці вшанували жертви хвилиною мовчання.

Чоловік Ґіффордс астронавт 46-річний Марк Келлі через трагедію з дружиною припинив підготовку до чергового польоту в космос.

Ґабріель Ґіффордс — представник Демократичної партії, третя жінка в історії Арізони, котру вибрали у конгрес. Займається питаннями нелегальної імміграції, виступала за легалізацію абортів і право американців носити зброю. Дітей не має. Сповідує іудаїзм.

Зараз ви читаєте новину «Пораненій конгресменші видалили частину черепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути