Ексклюзиви
середа, 26 вересня 2007 17:25

Поляки оприлюднили списки колишніх агентів КДБ

У Польщі оприлюднили списки громадян, які в роки соціалістичного режиму співпрацювали з державними органами безпеки. Цю інформацію надав польський Інститут національної пам"яті зі своїх архівів.

Одночасно з переліком агентів та інформаторів організація оприлюднила матеріали, що викривають методи вербування громадян польськими спецслужбами.

Колись закриті для широкого доступу документи зробили доступними відповідно до закону, який у березні цього року прийняли за ініціативою правлячої партії "Закон і справедливість". Він став одним із головних проектів Леха та Ярослава Качинських. Президент і його брат прем"єр-міністр обіцяли раз і назавжди покінчити з комуністичним минулим Польщі.

Але до обнародуваних списків поки що не включили імена осіб, які беруть участь у позачергових парламентських виборах 21 жовтня цього року. Їх назвуть, коли будуть відомі результати голосування.

— У першій публікації ми обминули імена учасників передвиборних змагань, — говорить голова Інституту національної пам"яті Януш Куртика. — Ми не хочемо, щоб наша інформація вплинула на результати голосування.

Зараз ви читаєте новину «Поляки оприлюднили списки колишніх агентів КДБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути