середа, 18 квітня 2007 17:25

Польський спікер подав у відставку через закон про аборти

Минулої суботи польський Сейм залишився без спікера. 47-річний Марек Юрек подав у відставку. Це сталося після того, як запропонований ним закон про аборти не пройшов голосування.

Юрек хотів внести зміни у Конституцію. Поправки передбачали охорону життя людини від моменту зачаття до смерті. Тоді б аборти стали нелегальними.

Законопроект підтримали 60% депутатів, однак цього виявилося недостатньо. Щоб внести зміни, потрібно було ще 6% голосів.

Спікер заявив, що почекає, доки Сейм за його відставку.

— Це вираження моєї особистої відповідальності, — сказав він. Юрек додав, що гордий був очолювати парламент, у якому більшість все ж таки виступає проти абортів.

Марек народився у католицькій селянській родині. Вже 25 років він одружений. Має трьох дітей. У парламент пройшов від правлячої партії "Порядок і справедливість". Її очолює прем"єр-міністр країни, 58-річний Ярослав Качинський.

У Польщі більшість населення католики. Закони про аборти тут — одні з найжорсткіших у Європі. Позбутися майбутньої дитини дозволяється лише до 12-го тижня вагітності. Це можна зробити тільки у випадку небезпеки для життя матері, патології плоду або зачаття від зґвалтування.

Зараз ви читаєте новину «Польський спікер подав у відставку через закон про аборти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути