Ексклюзиви
вівторок, 27 червня 2017 06:50

Подругу президента засудили на три роки

Подругу колишнього президента Південної Кореї 65-річної Пак Кин Хе засудили до трьох років ув'язнення. Чхве Сун Сіль звинуватили в шахрайстві з освітою її доньки.

Прокурор вимагав сім років позбавлення волі. Звинувачували Чхве у тому, що втручалася у політику та впливала на Пак у ключових політичних і фінансових рішеннях. Провину довести не вдалося. Триває слідство щодо того, що Чхве вимагала хабарі у великих корпорацій. На її рахунки щонайменше $6 млн перевела компанія "Самсунґ". Жінка всі звинувачення заперечує.

Чхве засудили, бо незаконно добилася для своєї 20-річної доньки елітної стипендії в університеті. В обвинувачення були докази, що жінка кілька разів зустрічалася з керівництвом жіночого університету Івха. Її доньці Чун Юра допомогли написати тести й забезпечили стипендію. Отримувала найвищі оцінки попри те, що не відвідувала заняття і багато її робіт були списані. Дипломну роботу для неї примусили зробити іншого науковця. Президента університету засудили за це на два роки.

Чун живе в Європі. У червні повернулася до Сеула, щоб виступити в суді на захист матері. Її диплом анулювали. На певний час хочуть дискваліфікувати у кінному спорті. Гроші на тренування дівчина отримувала незаконно, заявила спортивна асоціація. Вона була чемпіонкою Південної Кореї. Спочатку Чун казала, не здогадувалася, що мати домовилася за неї в університеті й вимагала гроші в компанії "Самсунґ". Коли оприлюднили записи її розмови з банківським працівником, пояснила — Чхве просила тримати в секреті все, що стосується грошей на тренування і навчання.

Зараз ви читаєте новину «Подругу президента засудили на три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути