Ексклюзиви
неділя, 19 серпня 2007 15:48

Після землетрусу втекли 600 в"язнів

Землетрус силою вісім балів за шкалою Ріхтера стався в середу в Перу. Найбільше постраждало центральне узбережжя цієї латиноамериканської країни, особливо міста Іка та Піско. 1600 людей отримали поранення. Рятувальники витягли з-під завалів понад 500 тіл загиблих.

Пошукові роботи тривають, тому число жертв зростатиме. Усі лікарні та морги переповнені. Тіла загиблих залишають на вулицях. Поранених забирають літаками та гелікоптерами до сусідніх міст.

— Трупи десятками розкидані по вулицях, — розповідає мер Піско Хуан Мендоза. — У нас немає світла й води. Зруйновано всі комунікаційні системи. Більшість будинків, церков, готелів і магазинів знищено. 70% міста більше не існує.

— Нас викинуло з ліжок, і ми вибігли на вулицю. Здавалося, що вибухнула бомба. Моя дружина та діти плакали. Вони просили мене пояснити, що відбувається, — згадує Едуардо Мовеаміо з Піско. — У нас більше немає дому, але ми залишилися живі.

У місті впала церква, де проходило богослужіння. Під завалами опинилося 200 людей. Через добу після землетрусу вдалося витягти двох живих чоловіків. Руїни церкви продовжують розбирати.

Після землетрусу понад 600 ув"язнених утекли з в"язниці в місті Чінча, за 200 км від столиці Ліми. Унаслідок підземних поштовхів у стінах утворилися щілини. Через них злочинці вибралися на свободу. Заступник начальника управління виправних закладів запевнив, що 29 утікачів уже затримали.

В"язниця в місті Іка також зруйнована. Але там в"язні вирішили не тікати, а почекати, поки їх переведуть в інше місце.

Зараз ви читаєте новину «Після землетрусу втекли 600 в"язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути