понеділок, 14 квітня 2008 17:02

Пірати відпустили заручників із французької яхти

Президент Франції Ніколя Саркозі заявив минулої п"ятниці, що пірати відпустили   заручників із круїзної яхти "Понан". На борту перебували 22 французи, українка і сім корейців.

4 квітня пірати захопили трищоглову яхту в територіальних водах африканської республіки Сомалі. "Понан" поверталася з круїзу Сейшельськими островами у напрямку Середземного моря. Пасажирів на борту не було. Зловмисники тримали заручників 10 днів. За цей час яхта пропливла 440 км. За судном стежили французькі та американські військові.

Подробиць визволення не повідомляють. Також невідомо, що сталося з піратами. "Понан" коштує майже 10 млн євро, а тижневий круїз на ній — 2450 євро. Каюти прирівнюються до номерів п"ятизіркового готелю. Нападники сподівалися, що на борту перебуватимуть багаті туристи, за яких можна взяти викуп.

Прибережну смугу Сомалі вважають однією з найнебезпечніших у світі, незважаючи на те, що її пильнують американські морські патрулі. Торік у цих місцях пірати пограбували 25 кораблів.

21 квітня "Понан" планує круїз із єгипетського міста Александрія до столиці Мальти Валетти.

Зараз ви читаєте новину «Пірати відпустили заручників із французької яхти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути