Ексклюзиви
середа, 17 грудня 2008 15:31

Пілоти пережили ніч в Арктиці

Австралійський пілот 25-річний Олівер Едвардс-Ніл та його напарник зі Швеції Троельс Хансен, 45 років, летіли зі США до Швеції. Над арктичними льодовиками двигуни літака відмовили. Машина впала у крижану воду й почала тонути.

— Крило літака трималося на невеличкій крижині, — розповідає Едвардс-Ніл. — Ми вилізли на неї, а за хвилину літак пішов на дно.

Пілоти не знали, чи втримає крига площею 5х10 м двох чоловіків. Боялися рухатися. Щоб зігрітися, тулилися один до одного.

— Ніколи не думав, що можу так змерзнути, — каже австралієць. — Я постійно тремтів. Від смерті у 20-градусний мороз урятував теплий захисний костюм пілота й напарник.

Чоловіки простояли майже 18 год.

— Ми стирчали на тій кризі, як пінгвіни. Привернути увагу до себе не могли, — додає Хансен. — Усі ракети та ліхтарі лишилися в літаку, ми не встигли їх витягнути.

Над чоловіками кілька разів кружляли рятувальні літаки, але розгледіти їх на крижині не могли. Зранку її віднесло водою до твердішого льодовика, на ньому напарники дісталися суші. За кілька годин їх узяло на борт риболовецьке судно. Нині пілоти в одному зі шпиталів північно-канадського міста Ікалуїт. Лікарі кажуть, що чоловіки отримали обмороження.

Зараз ви читаєте новину «Пілоти пережили ніч в Арктиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути