Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2007 16:10

Папа Римський відсвяткував 80-річчя

  На різдвяній вечірці Папа Римський Бенедикт XVI одягнув шапку Санта Клауса
На різдвяній вечірці Папа Римський Бенедикт XVI одягнув шапку Санта Клауса

Напередодні дня народження Папи Римського сходи собору Святого Петра у Ватикані прикрасили квітами. У неділю там провели святкову месу на честь 80-річчя Бенедикта XVI.

У понеділок, власне, у день свого народження, уже із самого ранку понтифік приймав гостей. Потім у княжому залі Апостольського палацу відбувся урочистий обід за участі всіх кардиналів.

Бенедикт XVI, в миру Йозеф Ратцінґер, народився у Баварії в родині поліцейського. Під час Другої світової війни служив в армії, однак у бойових діях участі не брав. Після війни вивчав теологію у Мюнхенському університеті, тоді ж став священиком. Із 1973-го — архієпископ рідного міста.

Бенедикт написав понад десяток теологічних праць. Його "Введення в християнство" стало міжнародним бестселером.

Після смерті Івана Павла ІІ його називали найбільш вірогідним кандидатом на наступного Папу. 19 квітня 2005 року з"їзд кардиналів підтвердив його обрання.

Розкішне вбрання, у якому понтифік уперше з"явився перед віруючими на площі собору Св. Петра, було трохи закоротке. У компанії "Ґамареллі", яка шиє одяг для Пап із 1792 року, не знали, хто саме займе престол. Там підготували декілька сутан на вибір —  однак Бенедиктові XVI не підійшла жодна.

Відтоді, ось уже два роки, Папа не дав приводу дорікнути щодо його зовнішнього вигляду. На торішню пасхальну літургію він взув яскраво-червоні туфлі від "Прада". У сонячні дні, навіть під час офіційних аудієнцій, понтифік не знімає сонцезахисних окулярів від "Ґуччі".

Одного разу Бенедикта сфотографували під час літньої відпуски у горах. На голові в нього була біла бейсболка. На різдвяному прийомі Папа здивував усіх, одягнувши шапку Санта-Клауса.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський відсвяткував 80-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути