Ексклюзиви
четвер, 05 квітня 2007 19:20

Олександра Хаї стала першою жінкою-гондольєром

Десять років 35-річна німкеня Олександра Хаї домагалася права стати першою у світі жінкою-гондольєром. Це таки сталося. Однак проти волі Асоціації гондольєрів Венеції, в яку входять виключно чоловіки.

Хаї, донька службовця-алжирця та німкені-акушерки, виросла в Німеччині. Потім чотири роки жила в Америці. 1996-го переїхала до Венеції.

— Один чоловік на ринку в Сан-Франциско показав мені запонки із зображеними на них гондольєрами, тоді в мене виникло бажання жити в Італії, — пояснює Олександра своє рішення.

У Венеції Хаї вирішила приєднатися до професійної спілки гондольєрів. Тільки члени цієї організації можуть розвозити людей каналами міста.

Приймають до Асоціації гондольєрів тільки після суворих іспитів на вміння керувати гондолою. Хаї завалила екзамен тричі. Сертифікат профспілки їй так і не видали. Голова асоціації Франко Віанелло Моро запевнив, що стать тут ні до чого.

Однак жінка не змирилася. Вона почала розвозити клієнтів містом на своїй гондолі без ліцензії. Її оштрафували на 92 фунти стерлінгів (918 грн) і заборонили веслувати. Хаї подала апеляцію і виграла справу. Олександрі дозволили катати людей без сертифікату асоціації.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Хаї стала першою жінкою-гондольєром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути