середа, 29 серпня 2007 17:12

Офіціантів у ресторані замінила техніка

У ресторані "Баггер" німецького міста Нюрнберг немає традиційних офіціантів. Приготовлені страви на столи клієнтів спускаються з кухні з-під стелі на закручених по спіралі металевих стрічках 4,5 м завдовжки.

Власник закладу Майкл Мек раніше ніколи не займався ресторанною справою. Якось він улаштовував обід для друзів. Сам їх обслуговував увесь вечір. А тоді подумав, що було б набагато краще, якби замість нього це робили автомати.

Працюючи над втіленням ідеї, він консультувався з друзями-інженерами. Але зрештою все зробив за власним проектом.

— Моя система геніальна у її простоті, — говорить Майкл Мек. — Упевнений, що вона знайде прихильників.

На кожному столику стоять монітори, за допомогою яких відвідувачі роблять замовлення. На них висвічується й час, потрібний для приготування різних страв та напоїв.

Ресторан займає кількаповерхове приміщення. Кухня розташована найвище, і страви з"їжджають до клієнтів під власною вагою.

Майкл Мек вважає, що переваги його винаходу найближчим часом визнають у світі. Адже так можна заощаджувати мільярди євро на обслуговуванні. Він планує налагодити співпрацю з мережами закладів швидкого харчування.

Незвична система привертає увагу багатьох людей. Але не кожному вона до вподоби. У декого новинка асоціюється    з системою автоматичного годування свиней на великих фермах.

— Привітний офіціант набагато кращий за цю неживу сталеву конструкцію, — каже один із відвідувачів. — До того ж із нею не можна поговорити.

Зараз ви читаєте новину «Офіціантів у ресторані замінила техніка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути