У ресторані "Баггер" німецького міста Нюрнберг немає традиційних офіціантів. Приготовлені страви на столи клієнтів спускаються з кухні з-під стелі на закручених по спіралі металевих стрічках 4,5 м завдовжки.
Власник закладу Майкл Мек раніше ніколи не займався ресторанною справою. Якось він улаштовував обід для друзів. Сам їх обслуговував увесь вечір. А тоді подумав, що було б набагато краще, якби замість нього це робили автомати.
Працюючи над втіленням ідеї, він консультувався з друзями-інженерами. Але зрештою все зробив за власним проектом.
— Моя система геніальна у її простоті, — говорить Майкл Мек. — Упевнений, що вона знайде прихильників.
На кожному столику стоять монітори, за допомогою яких відвідувачі роблять замовлення. На них висвічується й час, потрібний для приготування різних страв та напоїв.
Ресторан займає кількаповерхове приміщення. Кухня розташована найвище, і страви з"їжджають до клієнтів під власною вагою.
Майкл Мек вважає, що переваги його винаходу найближчим часом визнають у світі. Адже так можна заощаджувати мільярди євро на обслуговуванні. Він планує налагодити співпрацю з мережами закладів швидкого харчування.
Незвична система привертає увагу багатьох людей. Але не кожному вона до вподоби. У декого новинка асоціюється з системою автоматичного годування свиней на великих фермах.
— Привітний офіціант набагато кращий за цю неживу сталеву конструкцію, — каже один із відвідувачів. — До того ж із нею не можна поговорити.
Коментарі