вівторок, 03 червня 2008 17:06

Спотвореному американцю збирають гроші на операцію

  Із 18 років страховка не покриває витрати на лікування Джеймса О’ніла
Із 18 років страховка не покриває витрати на лікування Джеймса О’ніла

Джеймс О"ніл працює касиром в магазині американського міста Кіркленд, штат Вашингтон. Він страждає на генетичне захворювання нейрофіброматоз, від якого має спотворене обличчя. Покупці та працівники крамниці зібрали на операцію для чоловіка понад $37 тис.

— Джеймс — наш працівник, один із нас. І ми справді дуже хвилюємося за нього, — каже Чері Маєрз, менеджер магазину. — Він ніколи не просив допомоги, але ми знаємо, що його страховка не покриває витрат на вроджені хвороби.

О"ніл називає себе "людиною-слоном". Ліва сторона його обличчя звисає до плечей. Джеймс погано розмовляє та майже не бачить лівим оком. Пухлини виросли на губах і скронях.

— Він прекрасна людина. Ми всі його дуже любимо, — говорить покупець Обрі Річінс. — Він із тих, хто здатен підняти настрій на весь день.

Джеймс пережив у дитинстві багато операцій. Пухлини вирізали мало не щороку. Після кожної операції батько Джеймса возив усю родину на канікули. Хлопець відпочивав і грався з друзями. З 18 років витрати на операції страховка вже не покривала. О"ніли не мали грошей на подальше лікування. Ріст пухлин припинився, коли Джеймс перестав рости.

Працівники магазину та кілька покупців вирішили зібрати на операцію $50 тис. Вони створили фонд, власну інтернет-сторінку, а також розмістили оголошення на місцевому телебаченні та в пресі. Гроші перераховують навіть із країн Європи.

Зараз ви читаєте новину «Спотвореному американцю збирають гроші на операцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути