Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2007 16:49

Ніколя Саркозі перевищив швидкість на 70 кілометрів

22 квітня французи обиратимуть президента. Напередодні старту передвиборної кампанії у виданні "Авто-ебдо" написали про те, як поводяться кандидати на пост глави держави на дорогах.

Журналісти місяць слідкували за ними й виявили, що всі 12 претендентів на президентське крісло систематично не дотримуються правил дорожнього руху. Зазвичай за кермом були не самі політики, а їхні водії. Однак порушення фіксували, якщо в авто їхали кандидати.

Переможцем "президентської автогонки" визнали 52-річного Ніколя Саркозі, кандидата від правлячої партії "Союз за народний рух". Уночі слизькою дорогою його водій керував "рено" зі швидкістю 130 км/год при максимально допустимій — 60.

На другому місці — голова ультраправого Національного фронту 78-річний Жан-Марі Ле Пен. Він перевищив швидкість на 55 км. На трасі його "Пежо-607" розігналося до 185 км/год.

Лідер демократів-центристів 55-річний Франсуа Байру пронісся тунелем зі швидкістю 120 км/год.

53-річна соціалістка Сеголен Руаяль сама керувала "рено" й перевищила швидкість на 48 км.

До списку правопорушників потрапили також 65-річна комуністка Арлет Лагійє та 70-річний троцкіст Олів"є Безансно.

Перевищення швидкості у Франції карається значними штрафами. За систематичні порушення відбирають права і навіть призначають умовне ув"язнення. Утім, політикам це не загрожує, підсумувало видання.

Нині фаворитами на виборах вважають Ніколя Саркозі та Сеголен Руаяль. Згідно з результатами опитуваннями, їм довіряють 29 і 26% французів відповідно. Ле Пен і Байру можуть набрати по 15 та 13,5% голосів.

Зараз ви читаєте новину «Ніколя Саркозі перевищив швидкість на 70 кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути