Ексклюзиви
пʼятниця, 12 жовтня 2018 05:55

Назвали справжнє ім'я другого отруювача Скрипалів

Британські розслідувачі розкрили особу другого отруювача колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії 4 березня. Ним виявився російський військовий лікар Олександр Мішкін, 39 років.

2 березня Мішкін під іменем "Олександр Петров" прибув у Британію разом із колегою Анатолієм Чепігою. Останній використав документи на ім'я Руслан Боширов. За два дні вчинили замах на Скрипалів, нанісши нервово-паралітичну речовину "Новачок" на ручку дверей їхнього будинку. Контейнер із-під отрути, замаскований під флакон парфумів, викинули у скриньку для пожертв. Ним скористалася британка Дон Стерджесс. Невдовзі померла від отруєння.

Олександр Мішкін народився в селищі Лойга в Архангельській області Росії. Жив там до 16 років разом із бабою — єдиним медиком на селі.

2003-го закінчив військово-­медичну академію в Санкт-Петербурзі у званні ­старшого лейтенанта. Спеціалізувався на психології водолазів. Головне розвідуправління завербувало Мішкіна ще в студентські роки. У 2011–2013 роках під прізвищем "Петров" бував в Україні, їздив до сепаратистів у невизнану республіку Придністров'я у Молдові.

Восени 2014 року Олександр Мішкін разом із Чепігою отримали звання "Герой Росії" і квартири по 100 "квадратів" у Москві вартістю 24 і 30 млн руб. — 10,1 і 12,7 млн грн.

Особу шпигуна допомогла визначити любов чоловіка до незвичних автомобільних номерів. У його товариша Чепіги було авто марки БМВ Х5 із номерами "Т 705 ТТ 99". Машину продав, а знак залишив. Пізніше встановив його на новий позашляховик "Мерседес ГЛ-Класу". І продав Мішкіну. Той двічі отримав штраф — за перевищення швидкості й недотримання вказівок дорожніх знаків.

Зараз ви читаєте новину «Назвали справжнє ім'я другого отруювача Скрипалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути