вівторок, 03 липня 2007 18:27

Наступним президентом Аргентини стане дружина нинішнього

Коли 2003 року нинішній президент Аргентини Нестор Кіршнер, 57 років, брав участь у виборах, дружина була відоміша за нього. 54-річна Кристина Кіршнер уже тридцять років працює адвокатом-правозахисником. Останнім часом безплатно захищає в судах найбідніших.

1 липня Кіршнер заявив, що не збирається висувати свою кандидатуру на наступних президентських виборах 28 жовтня цього року. Натомість це зробить його дружина. Зараз вона обіймає посаду сенатора.

Соціологічні опитування показують, що Кристина може виграти вибори. Якби вони пройшли завтра, то в першому турі жінка набрала б 46% голосів. Найближчий суперник отримав би вдвічі менше.

Подружжя Кіршнер на батьківщині часто порівнюють із Клінтонами. Білл Клінтон був президентом США в 1993–2001 роках. Тепер на цей пост претендує його дружина Хілларі.

Якщо Кристина Кіршнер виграє вибори, вона стане першою обраною жінкою-президентом в Аргентині.

До неї пост голови країни вже займала Ізабелла Перон. Але вона 1974 року очолила країну не за результатами виборів, а після смерті свого чоловіка президента Хуана Домінга Перона. За його життя вона була віце-президентом. 

Зараз ви читаєте новину «Наступним президентом Аргентини стане дружина нинішнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути